מפגש מיוחד עבור הורים צעירים ממודיעין התקיים ביוזמת מאוחדת ועמותת "אם לאם" בנושא גידול תינוקות

כחלק ממגוון רחב של שרותי הבריאות שמציעה מאוחדת למבוטחיה, מרפאת לב העיר במודיעין יחד עם עמותת "אם לאם", ממשיכה לקיים מפגשים של מומחי בריאות עם הקהילה המקומית. הפעם למפגש עם מומחי התפתחות הילד במאוחדת הוזמנו הורים לילדים מהעיר מודיעין שהשתתפו במעגל שיח מפרה, מאפשר ונעים על מגוון נושאים שונים הקשורים בגידול תינוקות.

אינה קלניצקי, אחות אחראית בטיפת חלב מאוחדת במודיעין, בעלת הכשרה כיועצת הנקה ומדריכת שינה, הסבירה להורים הצעירים על ההתפתחות הקוגניטיבית של תינוקות בגיל לידה ועל הדרך גם הצליחה להפריך את אחד המיתוסים הכי שכיחים הקובע כי תינוק שבוכה הוא תינוק מפונק.

בניגוד למה שלחשו לכם באוזן הסבתות, בכי של תינוק אינו נובע מרצון להתפנק ולהפריע את מנוחת הוריו. "אין דבר כזה! זו פשוט המצאה עתיקה שאין לה בסיס", מדגישה קלניצקי. "החלק החשוב ביותר שלנו כהורים הוא להבין כמה שיותר מהר מה הן הדרישות של הילד שלנו. לכל אחד יש צרכים בסיסיים הקשורים לאופי ואישיות, וכל הורה חייב להכיר אותם. למעשה מדובר על תהליך שנמשך חיים שלמים. הדגשנו גם את החשיבות של מגע רך, חיבוק חם לבניית ההרגלים שלו".

שאלה חשובה נוספת שעולה בכל פעם שהורים צעירים מדברים על אוכל ותינוקות, עוסקת בעיתוי ודרך לחשיפת התינוקות למזונות שונים כתוספת לחלב האם/תוספי מזון. לדבריה של קלניצקי, כדי לחשוף את התינוק למזונות משלימים, לא מומלץ ליצור בזמן הארוחה סביבה סטרילית ולהרחיק ממנו דברים שנמצאים על השולחן.

כן, בשעה שהתינוק שלכם מועך בידיו בננה או מכניס את האצבעות למחית אבוקדו, חשוב לשמור על איפוק. כך גם ממליצה לכל הורה צעיר, קלניצקי למודת הניסיון. "חבל שמישהו לא סיפר לי את הדברים האלה לפני כמה שנים כשלי היו תינוקות בבית", הוא אומרת וצוחקת. "תינוקות מתעניינים במה שקורה בשולחן האוכל, מה יתר בני המשפחה עושים ואיך אוכלים. ככה הם לומדים. ההמלצה שלי היא לעודד תינוק ששולח ידיים לעבר מאכלים שונים בשולחן. תנו לו. בצורה הזאת התינוק מתחיל להבין את העולם, מגשש בידיו, נוגע ומרגיש".

מיתוס נפוץ אחר הוא "קדושתו" של טקס השינה של התינוק. אז איך עושים את זה נכון? קודם כל, מפעילים שיקול דעת. קלניצקי מסבירה: "רוב התינוקות כלל לא בשלים פיזיולוגית לשגרת שינה בגלל היעדר המלטונין, (הורמון שינה), שמתחיל להיות מופרש בגופו רק אחרי כארבעה חודשים. בגלל אורח החיים המודרני, הלידה למעשה הופכת את השגרה של העובר שרגיל מהבטן לישון ביום ולהיות ערני בלילות. לכן דברים כמו טקס שינה לא חייבים להיות מדויקים על הדקה. תעצרו רגע ותבינו שזה בסדר, תינוק לא חייב ללכת לישון בשעה 20:00 אם יתר בני הבית ערניים. פעם עקבנו בצורה עיוורת לפי מה שכתוב בספרי ההדרכה. היום אנחנו עובדים הרבה יותר לפי רגש וגישה אישית כלפי התינוק. גישה מאפשרת, זורמת וקלילה יותר, שלא מכניסה את כל התינוקות בעולם לאותה מגירה".

בסיום הפעילות המשתפים שוחחו עם ד"ר רחל כפרי, מומחית לרצפת אגן לילדים ומבוגרים שהצטרפה למעגל על מנת לתת דגשים חשובים בנושאי שיקום רצפת אגן לאחר לידה ושמירה עליו בהמשך הדרך. יש לציין כי לאור הטכנולוגיה הקיימת, תחום הפיזיותרפיה עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות כשההמלצה לאימהות טריות היא חד משמעית – לתאם מפגש עם מומחה לרצפת אגן/פיזיותרפיה לבדיקה כללית והדרכה להמשך.

מפגש להורים
פעילות הורים צעירים מודיעין קרדיט צילום – באדיבות מאוחדת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *